Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира днешния съперник Специя, дълбочината на своя състав, представянето на росонерите, новите договори на звездите Чалханоглу, Донарума и Ибрахимович, както и взаимоотношенията си с изпълнителния директор Газидис.

"Прекарахме седмицата, подготвяйки се за мача с целта да бъдем готови, внимателни и решителни. Това ще бъде труден двубой срещу опонент, който ни създаде проблеми в предишния ни двубой с него. Също така той победи Наполи и отстрани Рома за Купата на Италия. Ето защо ще трябва да се представим на топниво. Специя практикува добър футбол и разполага със скоростни и качествени играчи, както и с треньор, който иска от своя състав да бъде агресивен. Изминалата седмица бе добра за нас - всички са на разположение с изключение на Браим Диас и Даниел Малдини. Чалханоглу ще започне като титуляр, а по левия фланг ще играе някой измежду Ребич и Леао", започна Пиоли.

"Надявам се, че ще продължа да имам целия състав на разположение. Имам отлични резервни решения. Това прави моите избори по-трудни, но междувременно помага на отбора. Продължаваме да сме убедени, че във всеки мач трябва да излизаме с най-добрите 11 на терена, но също така е важно да имаме алтернативи, готови да променят развоя на мача чрез своите принос и различни характеристики. Това, че разполагам с толкова дълбок състав, ще ми позволи да контролирам предстоящите мачове и състоянието на футболистите."

"Всеки ден повтарям на моите играчи: в живота и футбола стореното от нас досега няма никакво значение. Трябва да продължим по същия начин и да извлечем максимума от този сезон. Свършеното до момента не е достатъчно. Сезонът не приключва утре, а на 23 май. Няма да чуете думата титла от мен поне до май. Има много какво да подобряваме. Ще видим какво ще стане, но искаме де приключим сезона, без да има за какво да съжаляваме. Трябва да останем смирени и да затвърдим нашите качества. Не бива да летим, а да работим. Не трябва да мечтаем, а да даваме най-доброто от себе си", завърши специалистът, цитиран от "Тема спорт".