Милан загуби с 0:1 от Наполи на "Сан Сиро" в дербито от 27-ия кръг на Серия “А”.

След това поражение "росонерите" на практика се сбогуваха с мечтите си за шампионската титла на Италия.

Единственото попадение в мача заби Матео Политано 49-ата минута.

Милан остава на второ място, но вече изостава на цели 9 точки от Интер и първата позиция. Ювентус пък е само на точка от "червено-черните" и има мач по-малко. Наполи е пети с 50 точки.


Срещата започна здраво, като още в началото положенията се заредиха и пред двете врати, но Мертенс изпусна за Наполи, а Чалханоглу не успя да вкара за Милан.

В 17-ата минути гостите стигнаха до нов шанс, но Инсиние нямаше късмет и не намери целта. Играта през това първо полувреме беше много жива, но нападателите и на двата отбора пропускаха.

Най-дейни пред вратите бяха Леао, Жиелински, Чалханоглу и Мертенс.

Второто полувреме започна с гол за Наполи. В 49-ата минута играчите на Милан сгрешиха една топка, при която се получи контра за Наполи, която завърши с удар на Политано в мрежата на домакините за 0:1.

Гостите можеха да вкарат и нов гол, но Фабиан Руис не успя да преодолее Донарума. Милан се хвърли в атаки, но Леао нямаше шанс пред Оспина.

В 70-ата Ребич не успя да вкара с глава. В края на мача Милан поиска дузпа, но ВАР отсъди, че такава няма. Ребич пък си изпроси директен червен картон и така Наполи си взе победата.

Милан - Наполи 0:1

Голмайстор:

0:1 Политано (49')

Милан: Дж. Донарума, Далот, Габия, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Кастийехо, Чалханоглу, Крунич, Леао

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Хисай, Фабиан, Деме, Жиелински, Политано, Мертенс, Инсиние