Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума иска да играе в Шампионската лига през следващия сезон и за момента е стопирал преговорите с „росонерите“ и Ювентус. Двата клуба са застрашен да останат извън четворката след края на сезона, което е накарало стражът да премисли решението си.

Италианският национал все още не е подписал нов договор с Милан и бъдещето му в клуба остава неясно. Според „Скай Спорт“, „росонерите“ няма да вдигнат повече сумата по контракта му – седем милиона евро годишно плюс бонуси в размер на един милион. Милан предлага двугодишен договор на Донарума, но агентът на вратаря Мино Райола за момента е стопирал преговорите.

Вратарят на Лил - Майк Майнян, се очертава като основен кандидат за нов вратар на Милан, ако Донарума напусне през юни, когато изтича договорът му, предава Фокус. 22-годишният италианец бе на път да премине в Ювентус, но ситуацията при „бианконерите“ е такава, че не му гарантира участие в Шампионската лига. Най-вероятно Донарума ще вземе окончателното си решение в края на сезона.

Снимка: БГНЕС