Битката в италианската Серия "А" за Топ 4 се очертава да бъде ожесточена.

В нея се намеси и Лацио след снощната победа с 3:0 над Милан. "Росонерите", които станаха зимен шампион на Италия, се смъкнаха от 2-ро на 5-то място само за един кръг. 

Класирането:

2.Аталанта 33 мача 68 точки
3.Наполи 33 мача 66 точки
4.Ювентус 33 мача 66 точки
5.Милан 33 мача 66 точки
6.Лацио 32 мача 61 точки


В момента три отбора са с равен брой точки. Но какво гласи правилникът, ако първенството завърши сега или в края съперниците отново са еднакъв актив? На 9 май Юве приема Милан, но докато се чака дербито, се гледа общата головата разлика. Тя е + 19 за "росонерите", +35 за "бианконерите" и +36 за Наполи.

Програмата на Аталанта до края на сезона:

Сасуоло - Аталанта
Парма - Аталанта
Аталанта - Беневенто
Дженоа - Аталанта
Аталанта - Милан


Само, когато всички директни мачове са изиграни, те ще определят кой коя позиция ще заеме. Наполи и Юве си размениха по една домакинска победа – 2:1 в Торино и 1:0 на "Диего Армандо Марадона". Така голът на Лоренцо Инсиние от дузпа на "Алианц Стейдиъм" може да има голяма тежест в края на сезона. Милан и Наполи също си размениха победи, но като гости – 1:3 в Неапол и 0:1 н "Сан Сиро". Това означава, че "червено-черните" трябва да надделеят над Юве, за да изравнят баланса, защото през януари "Старата госпожа" се наложи с 3:1 в Милано.

Програмата на Наполи до края на сезона:  

Наполи - Каляри 
Специя - Наполи
Наполи - Удинезе 
Фиорентина - Наполи
Наполи - Верона


И след дербито на 9 май в Торино ще влезе в сила правилото за головата разлика в директните мачове между трите отбора, което ще определи позициите на съперниците. Т.е, всеки сценарий е възможен.

Програмата на Ювентус до края на сезона: 

Удинезе - Ювентус
Ювентус - Милан
Сасуоло - Ювентус
Ювентус - Интер
Болоня - Ювентус


Но до края на сезона предстоят още 5 кръга, а в картинката са Аталанта и Лацио. Тимът от Бергамо изглежда в най-благоприятната позиция. Освен, че еднолично заема 2-то място, възпитаниците на Джанпиеро Гасперини се намират и в отлична форма.

Програмата на Милан до края на сезона: 

Милан - Беневенто
Ювентус - Милан
Торино - Милан
Милан - Каляри 
Аталанта - Милан


За римляните ключът към битката е отложеното домакинство на Торино. Ако "Орлите" вземат мача, ще имат реални шансове за втори пореден сезон да играят в Шампионска лига. 

Програмата на Лацио до края на сезона:  

Лацио - Дженоа
Фиорентина - Лацио
Лацио - Парма
Рома - Лацио
Сасуоло - Лацио
Лацио - Торино