Наставникът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че няма да може да разчита на нападателите Златан Ибрахимович и Оливие Жиру за утрешното дерби с Ювентус заради техни контузии.

"Ибрахимович би искал да е Супермен, но все още не може да бъде. Подобряването му не е голямо, така че утре няма да бъде на разположение също като Жиру, който страда от болки в кръста. Радвам се, че ще срещна Макс Алегри, който е чудесен треньор и много интелигентен човек.

Трудно беше да очакваме Ювентус да бъде в подобна ситуация, но не мисля, че ще сме фаворити утре. Юве имат големи шампиони и традиции и се надявам, че са доста балансирани. Кой ще победи? Отборът, който играе по-добрия футбол, ще има по-голям шанс за победа.

Дали сме сред фаворитите за Скудетото? Усещаме, че сме силен отбор, който винаги се готви за успех. В сряда срещнахме някой по-силен от нас, като това ще бъде стимул да покачим нивото още повече. В Серия А конкуренцията е много висока, отборите от топ 7 са много близо един до друг. На терена се решава, утре ще трябва да се опитаме да сме по-добри от нашите опоненти", сподели Стефано Пиоли на пресконференцията преди дербито с Ювентус.