Треньорът на Милан Стефано Пиоли определи градския съперник Интер за фаворит за титлата в Италия преди дербито между двата тима в неделя.

"Нерадзурите" станаха шампиони през миналия сезон, но започнаха по-колебливо новата кампания под ръководството на Симоне Индзаги и изостават със седем точки от лидерите Милан и Наполи.

"Интер са фаворити за титлата, защото я спечелиха миналия сезон и знаят какво е нужно. Ние се чувстваме добре, но сезонът е дълъг, а Интер са много силни. Чувстваме се добре физически и психически, готови сме за дербито. Подготвяме се за победа във всеки мач. Сезонът едва започна, така че резултатът няма да е решаващ за титлата, но това е много важен мач за нас и нашите фенове. Важно е да имаме амбицията да спечелим тази среща", коментира Пиоли на пресконференцията преди дербито.

"И двата отбора са се променили от последното дерби. Те имат нов треньор, нови играчи. Ние имаме план и ще се опитаме да го изпълним. Те имат технични и физически силни играчи. Очаквам мач между два атакуващи отбора, но защитата също ще е ключова. Вече съм избрал стартовия състав и играчите го знаят", допълни треньорът на "росонерите".

Милан посреща Интер на "Сан Сиро" в неделя от 21:45 часа българско време.