„Милан“ вече не е непобеден в Серия А. Успешната серия на „росонерите“ рухна във Флоренция. Груби индивидуални грешки бяха в основата на поражението с 3:4 от „Фиорентина“. 

И двата гола на Златан Ибрахимович не спасиха гостите край река Арно. Шведът влезе в историята – първият футболист в Италия изобщо, реализирал две или повече попадения на 40-годишна възраст. А също и първият в топ 5 на Европа с подобно постижение през новия век. 

„Допуснахме твърде много грешки – обясни след поражението Симон Кяер от „Милан“. – Вкараха ни 4 гола за пръв път този сезон, а това боли за централен защитник, какъвто съм аз. Трябва да се поучим от грешките си, идва нов важен мач с „Атлетико“ в Шампионска лига.“

А цитираният от "Труд" Стефано Пиоли имаше друго обяснение: „Това беше странен мач. Първото полувреме не заслужавахме да губим с 0:2. След почивката показахме характер, опитахме се да предотвратим загубата, но когато ти вкарат 4 гола, трудно може да се случи това.“

Във Флоренция „Милан“ пристигна без 11 свои играчи и това допълнително оказа влияние. За Винченцо Италиано, наставникът на домакините, това бе втори значим успех срещу тим от топ 4 след 2:1 в Бергамо срещу „Аталанта“.