Треньорът на Милан Стефано Пиоли не спести суперлативите към футболистите си след успеха с 1:0 като гост над Атлетико в Мадрид.

Победата върна “росонерите” в битката за второто място в група В, където непоклатим лидер на върха е Ливърпул. Милан се завърна в Шампионската лига след продължително отсъствие, а сега е в позиция да прескочи груповата фаза.

“Играчите ми имат право да празнуват, тъй като направиха чудесно представяне. Играха със смелост, като вярваха до последно в себе си. Мисля, че сме на прав път, тази вечер се видя, че отборът притежава и зрялост”, каза Пиоли.

Той се спря по-подробно и върху представянето на героя за Милан тази вечер - 30-годишния дебютант в Шампионската лига Жуниор Месиас, който влезе като резерва и в 87-ата минута донесе успеха за своя тим. Само допреди няколко години Месиас е играл на аматьорско ниво и е доставял перални машини, за да преживява.

“Историята му е забележителна. Това е само началото за него, тъй като притежава истинско качество. Беше му трудно в началото, когато пристигна, но вече е реална помощ за отбора”, каза Пиоли.

В класирането Ливърпул е начело с пълен актив от 15 точки. Следват Порто с 5 и Милан и Атлетико с по 4 точки. В последния кръг на 7 декември Милан приема Ливърпул, а Порто е домакин на Атлетико.