Милан пропусна златен шанс да излезе на върха, след като сензационно падна с 1:3 от Сасуоло в мач от 14-ия кръг на италианската Серия "А".

Алесио Романьоли откри резултата на стадион "Сан Сиро" с глава и временно прати "росонерите" на първо място в таблицата. Там те останаха обаче едва 12 минути, защото Сасуоло осъществи пълен обрат чрез Джанлука Скамака, отправил два неспасяеми снаряда.

Момчетата на Стефано Пиоли заиграха по-динамично след почивката и контролираха нещата до 66-ата минута, в която бяха попарени от Доменико Берарди.

Така Милан остава на второ място с 32 точки, колкото има и лидерът Наполи (мач по-малко). Сасуоло събра 18 пункта и се изкачи на 12-а позиция в класирането.


Двата отбора започнаха много равностойно и до средата на първото полувреме бяха напълно равностойни, като гостите дори имаха превес по отношение на притежанието на топката.

В 21-та минута Милан откри резултата при изпълнение на корнер. Тео Ернандес центрира на близката греда, където Алесио Романьоли засече с глава. Вратарят Консили не се намеси по най-добрия начин и кълбото влетя в мрежата зад него.

Радостта на лидера в таблицата беше много кратка, защото само три минути по-късно Сасуоло изравни. Джанлука Скамака напредна и торпилира съперника с невероятен далечен снаряд, попаднал в горния десен ъгъл.

Отново Скамака попадна в прегръдките на своите в 33-ата минута, като този път вината беше изцяло на защитата на Милан. Нападателят беше оставен напълно непокрит около границата на малкия пеналт при изпълнение на корнер и вкара от упор. Попадението беше записано като автогол на Симон Кяер, направил опит да изчисти пред голлинията.

До края на първото полувреме Милан беше като вцепенен и Сасуоло беше по-добрият отбор, но не успя да довърши противника. Героят Скамака имаше отлична възможност да вкара още веднъж, но би покрай дясната греда.

"Росонерите" видимо се активизираха при рестартирането на играта и в първите десетина минути на второто полувреме играта се водеше почти изцяло в половината на гостите. Рафаел Леао се втурна по лявото крило и завърши с хубав фалцов шут, който обаче се оказа неточен. Голямата звезда на Милан Златан Ибрахимович също опита късмета си, но ударът му с десния крак беше лишен от точност.

В 66-ата минута Сасуоло демонстрира убийствена ефективност и реализира третото си попадение в мача. Доменико Берарди получи около наказателното поле, подигра се с падналия на земята Романьоли и вкара отблизо по диагонала.

Влезлият като резерва Жуниор Месиас върна импулса на Милан с плътен шут в долния ляв ъгъл, но вратарят на гостуващия отбор Консили спаси с една ръка.

Трагедията за славния милански колос днес стана факт четвърт час преди края, когато Романьоли беше изгонен с директен червен картон заради нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Дефрел. При изпълнение на прекия свободен удар вратарят на домакините Менян парира тупалката на Берарди.

В последната минута от Милан имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на бранител в наказателното поле при тупалката на Кесие, но реферът и VAR подминаха ситуацията.

 

Милан - Сасуоло 1:3

1:0 Алесио Романьоли - 21'
1:1 Джанлука Скамака - 24'
1:2 Симон Кяер - 33', автогол
1:3 Доменико Берарди - 66'

Червен картон (директен) - Романьоли (Милан) - 77'