Андрий Шевченко е легенда на Милан, след като между 1999-а и 2006-а изигра 208 мача в Серия А с екипа на тима, отбелязвайки 127 попадения. На „Джузепе Меаца“ той стана шампион, триумфира в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Купата на Италия. Днес обаче за 45-годишния украинец любовта към росонерите остава на заден план, тъй като воденият от него Дженоа приема Милан от 21:45 часа (пряко по MAX Sport 3 HD). Специалистът увери, че славното му минало в клуба няма да повлияе на днешния двубоя, и обеща, че ще направи всичко по силите си, за да нанесе поражение на росонерите.

„Със сигурност съм развълнуван, но ще потуша моите емоции. Професионалист съм и съм обещал на феновете на Дженоа, че ще дам най-доброто от себе си за тях. Ще се опитаме да затрудним Милан и да спечелим. Трябва обаче да сме предпазливи. Те загубиха последните си два мача в Серия А, но продължават да играят добър футбол. Гледал съм доста от техните двубои. Росонерите създават доста положения и е нужно да сме внимателни. По традиция винаги стискам палци за Милан, но утре (б.р. – днес) ще направя изключение“, заяви Шевченко, цитиран от "Тема спорт".

Гостите ще бъдат без Романьоли, който е наказан, както и контузените Ребич, Жиру, Кастийехо и Калабрия. Техническият директор на росонерите Паоло Малдини похвали бившия си съотборник Шевченко и заяви, че клубът няма да прави трансфери през зимата: „Шева доказа, че има кураж. Предизвика себе си и пое труден ангажимент. Стискам му палци да се справи в Дженоа. Кой е най-хубавият ми спомен с Шевченко?

Финалът в Шампионската лига в Манчестър през 2003-та, когато той вкара последната дузпа. Отборът ни е достатъчно конкурентен в момента и почти сигурно няма да привличаме нови футболисти през януари. Работим по подновяването на договорите на текущи играчи“. Става въпрос за Франк Кесие, Тео Ернандес, Алесио Романьоли, Исмаел Бенасер и Рафа Леао.