Рома сложи край на серията си от две поредни загуби в Серия А, след като се наложи над Дженоа на Андрий Шевченко с 2:0 като гост в мач от 13-ия кръг на надпреварата. И двете попадения в срещата бяха дело на Феликс Афена-Гиан, който се разписа в последните 10 минути на двубоя.

Рома започна по-активно срещата, като стигна до гол още в 16-ата минута. След удар от разстояние топката се удари в тялото на Тами Ейбрахам и влезе в мрежата на домакините. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, след което стана ясно, че нападателят на „вълците“ е играл с ръка и поради тази причина голът не бе зачетен.

Малко по-късно Стефан Ел Шараауи намери добре Елдор Шомуродов, който стреля силно, но топката мина над напречната греда. До края на първата част двата тима си размениха по още няколко добри атаки, но до нещо опасно така и не се стигна.

След почивката гостите продължиха да бъдат по-активния тим на терена, но така и не успяваха да стигнат до попадение, пише "Тема спорт". Това в крайна сметка се случи в 82-ата минута. Феликс Афена-Гиан получи добро подаване от Хенрих Мхитарян, финтира съперников футболист и навлезе в наказателното поле, като с мощен удар не остави никакви шансове на вратаря на Дженоа.

В четвъртата минута на даденото от съдията продължение Афена-Гиан вкара втория си гол в срещата и оформи крайното 2:0 за столичани.

След победата си Рома събра 22 точки и се изкачи на пето място във временното класиране. Дженоа пък са 18-ти с едва 9.