Жесток удар за Милан! Въпреки категоричната победа над Дженоа, в гранда от Милано научиха много лоша новина. Симон Кяер има увредени връзки на лявото коляно, като опасенията на лекарите, че става въпрос за кръстни връзки.

"Резонансът и диагнозата на специалистите потвърдиха, че Симон Кяер има нужда от артроскопия на лявото коляно, за да се оправят увредените връзки. Операцията ще бъде извършена утре", се казва в съобщение от медицинския щаб на Милан.

Не се уточнява кои връзки на коляното са увредени, но ако става въпрос за кръстни, то възстановяването на датския национал ще продължи най-малко 6 месеца и той ще пропусне на практика целия сезон.

От Милан поеха ангажимент да дадат повече подробности след операцията. Със сигурност централният защитник няма да облече повече фланелката на "росонерите" през 2021 година.

Отсъствието на Кяер, който е един от лидерите на отбора, е много лоша новина преди мача с Ливърпул следващия вторник в Шампионската лига и сблъсъка с Наполи за първото място на 19 декември.