В събота светът бе разтърсен от кошмарната сцена с Ериксен. Както е известно, халфът колабира в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия. Докато всички плачеха и се молеха да не стане най-лошото, пострадалият получи медицинска помощ на терена и бе откаран по спешност в болница. Добрата новина е, че 29-годишният футболист се върна в съзнание и животът му вече е вън от опасност.

Голяма заслуга за неговото спасяване освен лекарите има още един човек - това е капитанът на датчаните Симон Кяер. Бранителят влезе в ролята си на истински лидер и безстрашно се хвърли да оказва помощ на падналия си колега.

По този начин Симон показа какво означава да носиш лентата, да излезеш на преден план и да се докажеш в най-трудния момент на дъното на отчаянието.

В момента, в който Ериксен припадна, Кяер изтича до него и изпълни решаваща роля в моментите преди намесата на лекарите. Капитанът постави Ериксен настрани в правилна позиция на тялото, за да се увери, че пострадалият не си е глътнал езика.

След това лидерът на отбора инструктира своите съотборници да се съберат в кръг около Кристиан, за да се гарантира, че камерите няма да могат да снимат травмиращата ситуация.

Защитникът също така притича да прегърне и утеши ридаещата съпруга на Ериксен – Сабрина, която обляна в сълзи бе слязла на терена, пише "Тема спорт". Друг любопитен щрих - Кяер играе за Милан, докато Кристиан - в градския враг на росонерите Интер.

„Голям късмет беше, че съотборниците му на терена начело с капитана знаеха какво да правят. Увериха се, че не си е глътнал езика, и извикаха бързо медиците”, заяви кардиологът д-р Скот Мъри.

Снимка: БГНЕС