Нападателят на Барселона Мартин Брайтуайт хвърли още малко яснота около ситуацията с Кристиан Ериксен по време на Евро 2020.

Полузащитникът на Интер припадна по време на първия мач на Дания от Европейското първенство - срещу Финландия, след което претърпя операция по спешност.

В нов документален филм от четири епизода за живота си нападателят на Барса разказва, че според него Ериксен си е бил отишъл.

По думите на лекарите, в един момент сърцето на плеймейкъра наистина е спряло да бие, но благодарение на бързите реакции на капитана Симон Кяер, който обърна Ериксен на една страна, за да не може да си глътне езика, и на парамедиците бе избегнато най-страшното.

"Имам сериозен опит с най-ужасяващите ситуации в живота. Това трябваше да бъде най-голямото спортно събитие в историята на Дания, но вместо това се превърна в катастрофа. Това, което се случи, шокира много хора", коментира Брайтуайт.

"Имаше момент, в който изглеждаше, че Ериксен си е отишъл. Когато погледнеш към тялото на мъртвец, веднага разбираш за какво става дума. Точно това видях аз", допълва той, цитиран от webcafe.bg.

Брайтуайт разбрал, че единственото, което може да направи в тази ситуация, е да се моли.

"Тогава започнах да се моля. Почувствах, че това е единственото, което може да се направи в този момент - да се обърнеш към Бог. Всички гледахме как докторите се опитват да го спасят - това е нещо, което не пожелавам на никого. Все пак, радостно е, че приключи добре. Кристиан вече е в стабилно състояние. Това е единственото, за което всички се надявахме."