Халфът на Интер и националния отбор на Дания Кристиан Ериксен се завръща в Милано следващата седмица. Той ще премине медицински прегледи, за да се установи дали ще може отново да играе професионален футбол в Италия.

29-годишният полузащитник колабира по време на първия мач на "червения динамит" от груповата фаза срещу Финландия.

След като медицинските лица спасиха живота на 29-годишния Ериксен, той постъпи в болница и му бе поставен кардиовертерен дефрибилатор.

Ако устройството остане за постоянно, тогава кариерата му в Серия А е приключила, защото според правилата на шампионата не позволяват участие на футболисти с подобни сърдечни проблеми.

Ериксен все пак би могъл да продължи футболната си кариера далеч от Ботуша.

Според Tuttosport датският национал ще се завърне в Милано следващата седмица, ще се срещне със съотборниците си в Интер и ще премине допълнителни медицински тестове.

Новият треньор на "нерадзурите" коментира ситуацията с Ериксен: "Говорих с него преди Европейското, след това не съм. Разчитах на него. Интер свърши добра работа с привличането на Хакан Чалханоглу, който е важен играч. Ериксен има времето да се завърне на терена. Чакаме го с отворени ръце", заяви Симоне Индзаги.