Лекарят на българския шампион Лудогорец Валентин Великов е бил сред хората, които са оказали помощ на Кристиан Ериксен по време на инфарктната ситуация в 42-ата минута на мача Дания – Финландия.

Той е бил на стадиона в ролята на допинг-ченге, каквато изпълнява от дълги години на големи форуми и мачове. Великов обаче е лекар и съвсем естествено се е присъединил към останалите си колеги, за да помогне, ако се наложи.

За ситуацията разкри бившият капитан на Лудогорец Светослав Дяков, който публикува в социалните мрежи текст с признателност към работата на Валентин Великов и останалите лекари.

Ето какво написа Светослав Дяков:

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача (съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!