От Датската футболна федерация публикуваха съобщение в социалните мрежи, в което се дава последната информация около състоянието на Кристиан Ериксен, който все още се намира в болница.

Припомняме, че вчера по време на срещата между Дания и Финландия 29-годишният футболист колабира и беше откаран по спешност в болница.

За щастие Ериксен се върна в съзнание и можеше да комуникира в болницата, а мачът се доигра приблизително два часа, след като беше спрян.

Сега датската ФА потвърди, че Ериксен остава в стабилно състояние, докато неговите съотборници и останалите в отбора служители са получили помощ след травматичните събития в събота.

"Тази сутрин говорихме с Кристиан Ериксен, който изпрати поздрави на своите съотборници. Неговото състояние е стабилно и той продължава да бъде хоспитализиран за по-нататъшни изследвания. Отборът и щабът получиха помощ заради кризисната ситуация и ще продължат да се подкрепят взаимно след вчерашния инцидент. Бихме искали да благодарим на всички за сърдечните пожелания към Кристиан Ериксен от фенове, играчи, кралските семейства на Дания и Англия, международни асоциации, клубове и т.н. Окуражаваме всички да пращат пожеланията си до Датската футболна федерация, където ще се уверим те да бъдат предадени на Кристиан и неговото семейство", се казва в изявлението.