Кристиан Ериксен е претърпял инфаркт и е бил на „прага на смъртта“, преди да бъде реанимиран на терена, направи официално изявление лекарят на датския екип Мортен Боесен, цитиран от британския „Метро“.

29-годишният футболист рухна на терена по време на първата половина на мача на датския отбор за Евро 2020 срещу Финландия в събота. Ериксен получи първа помощ от медицинския персонал, а играчите на Дания образуваха защитен пръстен около своя съотборник, докато му се оказваше лечение.
В момента полузащитникът е в стабилно състояние в болница и е разговарял със своите съотборници от Дания, които възобновиха мача по-късно в събота вечерта и бяха бити с 1:0 от Финландия.

„Нямаме обяснение за случилото се“, каза Боесен на днешната пресконференция. „Това беше инфаркт. Той си отиваше и направихме сърдечен масаж. Върнахме го след употреба на дефибрилатор. Стана доста бързо. Подробностите, тъй като не съм кардиолог, ще оставя на експертите“, каза той.

Междувременно старши треньорът на Дания Каспер Хюлманд призна: „Играчите бяха в шок. Играчи, които все още не знаеха дали са загубили най-добрия си приятел. И те трябваше да решат дали да доиграят мача. И имам чувството, че не трябваше да играем. Може би трябваше просто да отидем до автобуса и да се приберем и да видим какво ще донесат следващите дни. Това е моето усещане сега, но мисля, че беше много, много трудно решение. Беше погрешно играчите да се изправят пред такава ситуация“.