Истинска драма съпътства финалните минути на дербито Милан - Наполи в Серия "А". Тенденцията "росонерите" да не печелят на "Сан Сиро" срещу тима от Неапол бе продължена. Гостите се наложиха с 1:0 и продължиха успешната си серия на легендарния стадион, където вече 7 години нямат поражение. Освен това наставникът на "партенопеите" Лучано Спалети е непобеден от Милан - 11 успеха и 3 равенства. Опитният специалист няма поражение и от своя колега Стефано Пиоли в 11 двубоя - 3 ремита и 8 победи.

В 89-ата минута на сблъсъка Франк Кеси вкара за 1:1, хвърляйки публиката в екстаз. Скоро след това попадението бе отменено заради засада на Оливие Жиру, участвал дейно в атаката. Френският таран се оказа зад линията в момент, когато лежеше на терена заедно с бранителя на гостите Жуан Жезус. ВАР даде знак, че ситуацията трябва да бъде преразгледана, а главният съдия Давиде Маса отмени гола. След последния съдийски сигнал това бе и водещ акцент на медиите. "Гадзета дело Спорт", цитиран от "Труд", обяви от първа страница: "ВАР е неспособен - очевидна грешка". На свой ред водещи журналисти също заключиха, че попадението е отменено неправилно. Сайтът Football-italia пък анализира правилото за засада в такава ситуация, но без да взима страна по темата.

Правилото гласи, че играч е в засада, ако е в активна позиция:

  • се намесва в играта с отиграване или докосване на топката, която е била подадена или докосната от съотборник, или влияе на противник като:
  • пречи на противника да играе или на възможността му да играе с топката
  • чрез явно възпрепятстване на полезрението му, или
  • влиза в единоборство с противника за топката, или
  • явно се опитва да играе с топката, която е в близост до него, като с това действие влияе на противника, или
  • извършва очевидно действие, което явно влияе на възможността на
  • противника да играе с топката