Феновете на Рома отново са обиждали грозно на расистка основа суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович, а треньорът на "римските вълци" Жозе Моуриньо е призовал тифозите да прекратят скандиранията към шведа.

Грозните сцени се разиграли през второто полувреме на дербито между двата тима, спечелено от „росонерите“ с 3:1, твърдят медиите в Италия. Ибра се появи на терена на „Сан Сиро“ в 77-ата минута, заменяйки автора на първия гол Оливие Жиру. Инцидентът е станал малко преди третото попадение за Милан, което падна в 82-ата минута.

До ушите на Моуриньо стигнали обидните скандирания по адрес на Ибрахимович, идващи от от сектора с тифозите на Рома. Феновете веднага са се съобразили с призива на наставника на тима им и спрели да ругаят шведската звезда.

Изглежда тифозите на „вълците“ са си нарочили Ибра, защото го обиждаха грозно на „циганин“ и по време на предишното дерби между двата тима, но на „Олимпико“, когато нападателят на Милан ги шокира с реакцията си след словесната им атака.

Моуриньо и Ибрахимович през годините са демонстрирали добри приятелски отношения. Португалецът му бе треньор в Интер и Манчестър Юнайтед.