Милан победи с 3:0 Венеция като гост в първия мач от 21-ия кръг на Серия А. Златан Ибрахимович и Тео Ернандес с два гола донесоха успеха за тима на Стефано Пиоли.

Така „росонерите“ излязоха поне временно на първо място, като имат две точки повече от Интер, който обаче е с два мача по-малко.

Още във 2-ата минута Леао проби отляво и намери с отличен пас Ибрахимович, който от няколко метра откри резултата. В 28-ата минута Ернандес стреля от далечна дистанция, но вратарят Ромеро бе на мястото си.

Веднага след това аржентинецът отрази опасен шут и на Флоренци. В края на първата част „крилатите лъвове“ стигнаха до две възможности, но Ампаду и Тома Анри бяха неточни.

Гостите започнаха вихрено и второто полувреме. В 47-ата минута Тео Ернандес нахлу в пеналта отляво и с прострелен удар не остави шанс на Ромеро – 2:0 за „росонерите“.

В 58-ата минута Свобода допусна грешка и даде шанс на Ибрахимович да отправи удар, който беше блокиран. Топката обаче отиде при Ернандес, който щеше да се разпише, ако именно Свобода не беше спрял топката с ръка пред голлинията.

Така съдията показа директен червен картон за защитника на домакините и посочи бялата точка, откъдето капитанът на гостите оформи крайния резултат.

ВЕНЕЦИЯ - МИЛАН 0:3

Голмайстори: 0:1 Ибрахимович (2), 0:2 Ернандес (47), 0:3 Ернандес (59-д)

Венеция: Ромеро, Мацоки, Свобода, Чечарони, Хапс, Кюизанс, Ампаду, Бузио, Араму, Анри, Окереке

Милан: Менян, Флоренци, Калюлю, Габия, Ернандес, Тонали, Бакайоко, Салемакерс, Диас, Леао, Ибрахимович