Треньорът на Милан – Стефано Пиоло, беше ядосан след изненадващата загуба с 1:2 от Специя в мач от 22-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Сан Сиро".

В добавеното време на срещата Жуниор Месиас отбеляза за 2:1 за "росонерите", но вместо да пусне авантаж, главният съдия Марко Сера отсъди нарушение срещу Анте Ребич и отмени гола. И в 96-ата минута гостите стигнаха до шокиращия обрат с попадение на Емануел Джаси.

"Опитах се да успокоя играчите, но нямаше как. Знам, че беше несправедливо. Ние също имаме вина, но споделям отговорността за резултата с рефера. Съжалявам, че казвам това. Дори се извини, срамота е. Все пак трябваше да вкараме повече голове през първото полувреме. Имахме лоша вечер и трябва да реагираме правилно".

"Някак си загубихме спечелен мач и това е трудно. Имахме добри шансове, голът на Рафаел Леао трябваше да ни вдъхне увереност. Но сезонът е дълъг", заяви Пиоли.

Положението за Милан става много напечено, защото изостава с две точки от лидера Интер и има мач повече. А в неделя "росонерите" приемат Ювентус, след което играят и с "нерадзурите".