Победата на Милан над Каляри с 1:0 като гост от 30 кръг на Серия А бе помрачена от расистки скандал. Фенове на домакините от о-в Сардиния отправиха серия от обидни реплики и маймунски звуци към звездите на гостите и най-вече към вратаря Майк Майнан и Фикайо Томори.

Според Sky, стражът е бил атакуван словесно, след като направил жест към публиката, че не ги чува. Това пък отприщи напрежение на терена, където футболисти на домакините влязоха в ужесточен спор с "росонерите", но до по-сериозно спречване не се стигна. След двубоя Майнан побърза да качи снимка в социалните мрежи. Спорът е продължил и в тунела, където най-дейни били Златан Ибрахимович от гостите и Жоао Педро, новият национал на Италия. След инцидента президентът на Каляри Томазо Джулини се закани да накаже феновете, отговорни за скандиранията, с доживотна забрана. 

"Майк ми каза, че е имало расистки обиди, идващи зад вратата - обясни след двубоя Стефано Пиоли, треньорът на Милан, цитиран от Труд. - Същото нещо ми сподели и Томори. Винаги е тъжно, когато се случват такива неща, никой не го заслужава."

В същото време Милан изравни собствен рекорд от сезон 1967/68, след като тимът вкара в 15 поредно гостуване за първенство. 

Снимка: БГНЕС