В Италия са потърсили вдъхновяваща история, за да направят новата фланелка на Милан. В годината на Световното първенство в Катар 2022 бившият треньор на аржентинския клуб "Патрон" ще присъства на най-важното спортно събитие. Това е Густаво Алфаро.

Милан "изкопира" дизайна на фланелката на аржентинците от 1998 г., когато сегашният треньор на Еквадор е бил начело на латиносите. Тогава "Патрон" е в криза, а Бордът на директорите избира млад треньор, който току-що се е доказал в първия си опит в Атлетико де Рафаела. С Алфаро начело "Патрон" записва серия от 16 мача без загуба. 

Настоящият треньор на националния отбор на Еквадор прекара шест месеца в клуба и го ръководи в 19 мача, в които постига десет победи, осем равенства и само едно поражение, пише "Труд".

Вместо класическата фланелка с черни и червени ресни, отборът от Парана тогава носи фланелка, много подобна на тази на Милан от последния кръг в Серия А в мача срещу Болоня (0-0). Вероятно италианският тим иска да си донесе късмет, подобен на този на "Патрон" в оставащите срещи и жестоката битка за титлата в Италия. Отборът на Златан Ибрахимович е начело в Калчото, на една точка зад Наполи, като остават седем срещи до края на сезона.