Приближаващ 41-вия си рожден ден, Златан Ибрахимович вече се замисля за отказването си от футбола. Нападателят на Милан обаче признава, че го е страх от пенсията.

"Приближавам се към края, но малко ме е страх да приключа кариерата си - споделя Ибра в интервю за ESPN. - Какво ще правя после? Каква ще бъде следващата глава от живота ми? Бих могъл да върша много неща, но никъде другаде не бих могъл да открия този адреналин, който изпитвам на терена.

Понякога се дразня, защото искам да играя във всеки мач, но не мога заради контузии. Обичам да играя футбол и да изпитвам адреналина всеки път, в който стъпвам на терена. Това е нещо невероятно. Ако не мога да играя, се опитвам да помагам на отбора по друг начин. Отборът е на първо място. Страдам, когато не съм на терена; бих искал да дам повече.

Ще се опитам да се откажа навреме - докато още играя и вкарвам голове. Футболистите следват една и съща тренировъчна програма всеки ден, а аз правя това вече 25 години. Краят е близо, но все още не е дошъл."

Милан е на крачка от първата си титла от 11 години насам. "Росонерите" са лидери в Серия "А" с две точки аванс пред градския съперник Интер три кръга преди края на сезона.

От началото на кампанията Ибрахимович има осем гола и три асистенции в Серия "А",отбелязва webcafe.bg. Очаква се "росонерите" да предложат удължаване на договора на шведа за една последна година, тъй като настоящото му споразумение с клуба изтича през лятото.