За първи път от паметния сезон 2001/02 Милан и Интер са замесени в определянето на шампиона на Серия А в последния кръг, осигурявайки възможно най-вълнуващ финал на интригуващата кампания на Ботуша.

“Росонерите” са фаворит преди заключителния си мач в първенството и предвкусват празненствата пред Дуомо в Милано за първи път от 2011-а, като евентуалния им триумф ще ги изравни с големия градски съперник, осигурявайки им 19-а титла, пише "Тема:Спорт".

Сценариите са прости и не дават кой знае колко големи надежди на “нерадзурите”, които вече през този сезон спечелиха Купата и Суперкупата на Италия (и в двата случая побеждавайки Ювентус след продължения).

За последно именно през 2002-ра шампион стана отбор, който не е бил начело преди последния кръг. Интер водеше колоната до самия край, но загуби от Лацио с 2:4 и се смъкна до третата позиция в крайното подреждане, а скудетото отиде при Ювентус, докато Милан се намести на второ място.

Интер приема Сампдория пред препълнения “Джузепе Меаца” и се нуждае от победа, при която да се надява на голяма услуга от Сасуоло. Всякакъв сценарий освен 3 точки за “змията” в този мач автоматично означава триумф за “дявола”.

По същото време Милан излизат на стадиона на Сасуоло и играчите на Стефано Пиоли ще търсят успех или равенство, за да отворят шампионското шампанско.

В последния кръг на Серия “А” ще стане ясен и третият изпадащ (освен Венеция и Дженоа). Салернитана приема Удинезе и ще се надява на победа, тъй като има 2 точки аванс пред конкурента си за оцеляване Каляри.

Ако възпитаниците на Давиде Никола завършат наравно със “зебрите”, то ще се надяват сардинските им съперници по същото време да не спечелят на гости на вече изпадналия Венеция.