Шампионът Милан ще започне новия сезон в италианското първенство по футбол с домакинство на Удинезе. Това ще се случи само 83 дни след спечелването на първа титла от "червено-черните" след пауза от 11 години.

Календарът за предстоящата кампания в Серия "А" бе обявен днес и според него вицешампионът Интер ще играе в първия кръг като гост на новака в елита Лече. Ювентус пък стартира дългия път към титлата с мач у дома срещу Сасуоло, докато за друг от фаворитите Наполи предстои гостуване на Верона, предава БТА.

Новият сезон в италианския елит ще започне през уикенда на 12-14 август. Паузата за Световното първенство е с начална дата 13 ноември, а кампанията ще бъде подновена на 4 януари. Краят й пък е насрочен за началото на юни 2023 година и това ще бъде най-късният последен кръг от 2001-а насам.  

Първият кръг ще бележи и завръщането в елита на бившия собственик на Милан -  Силвио Берлускони. Неговият нов клуб Монца, в който играе и българският национал Валентин Антов, ще бъде домакин на Торино.

Първото миланско дерби за сезона е насрочено за 4 септември, а ответният мач е предвиден за началото на февруари. В последния кръг на 4 юни Милан ще приеме Верона, Интер ще гостува на Торино, Ювентус ще пътува до Удине, а Наполи ще играе у дома срещу Сампдория.

Снимка: БГНЕС