Датският национал Симон Кяер коментира, че е много доволен от включването си в игра за Милан в контролата срещу Олимпик Марсилия, спечелена с 2:0 в неделя. 33-годишният Кяер претърпя дълго възстановяване, продължило осем месеца заради сериозна контузия на коляното, получена през миналия декември.

„Много съм щастлив. Изминах доста дълъг път. Радвам се, че съм отново със съотборниците си. Сега трябва да продължа да работя както в индивидуален план, така и с отбора“, заяви Симон Кяер пред клубната телевизия на Милан. Датчанинът се появи на терена като резерва в 73-ата минута на приятелския мач срещу Олимпик Марсилия.

„Чувствам се добре. Разбира се, липсва ми игрови ритъм. На тренировка може да правиш всичко, но истинските мачове са нещо напълно различно. Трябва да играя и да остана напълно концентриран“, добави цитираният от БТА Кяер.

„Справихме се добре срещу силен противник, който притежава много качества. Направихме солидна подготовка за новия сезон. Полагаме сериозни усилия в защита, а е важно да отбележим, че хората в нападение вършат отлична работа“, каза още датският национал.

Снимка: БГНЕС