Лондон тръпне в очакване, за да види в действие Рафаел Леао. Голямата звезда на „Милан“ е цел №1 на „Челси“, а двата тима се изправят един срещу друг в сблъсък на ниво Шампионска лига в сряда вечер.

Веднъж вече клубният директор Паоло Малдини отряза „сините“ това лято, въпреки че офертата бе на стойност 100 млн. евро. Засега обаче 23-годишният португалец няма нов договор с „росонерите“ и след края на кампанията има възможност да поеме към „Стамфорд Бридж“ със свободен трансфер.

А Леао се оказа слабост на Андрий Шевченко – емблематичен играч на италианския колос, чиято кариера премина и през „Челси“.

„Той се превръща в лидер – обясни украинецът, цитиран от "Труд". – В Лондон Леао ще има възможността да покаже голямата си класа на ниво Шампионска лига, което е различно от Серия А. Рафаел е страхотен талант, който може да прави разликата в подобни мачове. Очаквам гореща атмосфера на „Стамфорд Бридж“, а двубоят ще бъде специален и за Оливие Жиру, който игра и за „Челси“.

В Лондон „Милан“ ще стартира и тур на шампионския трофей. Отличието ще бъде изложено на „Уембли“, а феновете ще имат възможността да се срещнат с Алесандро Неста и легендарният голмайстор Даниеле Масаро. Това е и първата спирка на Скудетото, след което то ще поеме към Ню Йорк.

Именно от САЩ пък долетя и тъжната новина – бившият играч на „росонерите“ и англичаните Гонсало Игуаин спира с футбола. Аржентинецът се оттегля на 34 години, въпреки че бе в отлична форма, реализирайки 12 гола в последните 14 срещи за „Интер“ (Маями).

„Желанието ми е да бъда запомнен като човекът Игуаин, а не като играчът“, призна през сълзи той.