Лацио разби с 4:0 на “Олимпико” гостуващия шампион на Италия Милан, въпреки че бе без големия си реализатор Чиро Имобиле. Отсъствието на контузения нападател не се усети особено, защото още до почивката Сергей Милинкович-Савич (4) и Матия Дзакани (38) бяха дали надежден аванс за “орлите”. След почивката Луис Алберто (67-дузпа) и Фелипе Андерсон (75) довършиха “росонерите”.

Така Милан вече е в серия от 5 поредни мача без победа във всички турнири. “Росонерите” не успяха и да се реваншират за загубата от Интер (0:3) за Суперкупата на Италия. Тимът на Стефано Пиоли остава втори с 38 точки, но вече на цели 12 от лидера Наполи. Лацио пък се изравни по точки с Интер и Рома - трите тима имат по 37, но за момента “орлите” са трети в класирането.

Лацио започна по превъзходен начин мача и след само 4 минути вече водеше в резултата. Ладзари проби по лявото крило и центрира към точката на дузпата, където Луис Алберто прескочи топката, а Сергей Милинкович-Савич остана сам и с лекота реализира за 1:0.

“Орлите” продължиха да играят с голямо настроение и изградиха още няколко много добри атаки. Така вторият гол не закъсня и в 38-та минута Лацио удвои преднината си. Марушич проби отдясно и стреля опасно, но Татарушану изби топката и тя срещна гредата. Джакани обаче дебнеше наблизо и я добави с лекота в мрежата за 2:0. В края на първата част “росонерите” можеха да фопуснат и трети гол, но Кяер блокира с прекрасен шпагат удар на Дзакани.

Милан започна силно втората част и в 50-та минута Бенасер като по чуди не намали резултата. Алжирецът стреля прекрасно от свободен удар, топката рикошира в стената и мина на сантиметри от гредата. Малко по-късно Леао пусна трикове с пета към Салемакерс, който центрира, но Хисай внимаваше и изби топката.

В 67-та минута Лацио удари за трети път. Педро бе спънат в наказателното поле от Калулу и реферът беше категоричен, посочвайки бялата точка. Луис Алберто реализира хладнокръвно отсъдената дузпа с мощен шут под гредата и направи 3:0.

Лошата вечер за Милан продължи и в 75-та минута Фелипе Андерсон вкара четвърти гол. Бразилецът беше изведен сам срещу Татарушану от Луис Алберто и с техничен удар в ъгъла вкара четвъртия гол във вратата на румънеца.

Лацио - Милан 4:0
1:0 Сергей Милинкович-Савич 4’
2:0 Матия Дзакани 38’
3:0 Луис Алберто 67’-д
4:0 Фелипе Андерсон 75’

Лацио: Проведел, Хисай, Казале, Романьоли, Марушич (78 - Ладзари), Алберто, Каталди (87 - Антонио), Милинкович-Савич (82 - Башич), Педро (78 - Ромеро), Андерсон, Дзакани

Милан: Татарушану, Калабрия, Калулу, Томори (24 - Кяер), Дест, Тонали, Бенасер, Месиаш (59 - Салемакерс), Диас (59 - Де Кателаре), Леао (79 - Ребич), Жиру (59 - Ориги)