Стефано Пиоли получи поредния сериозен удар. Милан загуби 0:4 от Лацио снощи и за първи път през този век допусна 7 гола в два поредни мача. Росонерите паднаха 0:3 за Суперкупата на Италия от Интер миналата сряда. Освен това са в серия от пет поредни срещи без победа във всички турнири и вече са на 12 точки зад лидера Наполи в Серия А.

Най-лошото от всички тези факти е, че Милан играе слабо. Така беше и срещу Лацио. Мнозина обвиниха треньора, че използва едни и същи играчи и не променя нищо.

"Сега трябва да замълчим и да отидем на базата Миланело, за да работим. Не показваме на терена представяне, на което отговарят нашите качества и капацитет. В последните 2 седмици нито играем добре, нито взимаме добри резултати", обяви Пиоли.

"В момента много неща не функционират. В психологически аспект, но и в тактически също. Защото не е реално да допуснем такива първи два гола. Трябва да разчитаме отделни ситуации, много по-добре. Срещу Лацио създадохме някои ситуации, но проблемите ни са, когато топката не е у нас", призна треньорът на Милан.

Сега шампионите изостават на 12 точки от лидера Наполи и то още на полусезона.

"Трябва да започнем да играем така, както можем и то възможно най-бързо. За другото ще мислим после. Дзаниоло? Нямам представа. Говорим за мача сега, другите неща ще станат ясни в следващите дни", завърши Пиоли.