Легендата на Милан и на националния отбор на Бразилия по футбол Кака вярва, че Рафаел Леао трябва да остане в гранда от Милано, но от друга страна, ако играчът иска да си тръгне, сега е правилният момент. Португалският национал преговаря за удължаването на договора му с Милан, но все още няма постигнато споразумение. Настоящият контракт на Рафаел Леао изтича през юни 2024 година, а адвокатът бе Тед Димвула потвърди, че футболистът иска да остане в настоящия си клуб.

„Той е фантастичен играч. Много го харесвам“, заяви Кака пред вестник Gazzetta dello Sport.

„Ако обаче гледа на италианския футбол като преходен момент в кариерата си, тогава трябва да си тръгне. Сега е правилният момент. Аз мисля, че трябва да остане, защото не виждам италианският футбол като преходен етап, а понякога да напуснеш Милан не е никак добра идея“, коментира 40-годишният Кака.

„Не обичам сравненията и мисля, че Леао трябва да обмисли всичките си опции. Милан му дава много. Срещнах Галиани в Катар по време на Световното първенство по футбол и той каза, че Серия А се превръща в една стъпка в кариерата на играчите. Не го виждам по този начин. Серия А остава много конкурентна лига за нападателите. Не мисля, че е маловажно първенство, дори ако става дума за различна икономическа сила. Научих много в Италия и станах играч, който феновете помнят“, каза още бившият бразилски футболист.

Тимът на Милан се подготвя за гостуването на Интер в неделя в голямото дерби на Милано. 

„Милан допусна много голове напоследък, но сега идва дербито. Това е много важен мач. Очаквам балансиран двубой. Милан няма нищо по-малко от Интер, въпреки че последните резултати не бяха добри“, добави Кака.