Фиорентина победи с 2:1 Милан в мач от 25-ия кръг на Серия А. Николас Гонсалес и Лука Йович бяха точни за "Ла Виола", а Тео Ернадес вкара почетния гол за шампионите в последните секунди на двубоя.

Така тимът на Винченцо Италиано сложи край на серията от четири поредни успеха на "росонерите" във всички турнири. Домакините започнаха по-добре, като Бонавентура и Гонсалес обстрелваха вратата на "росонерите", но Менян бе на мястото си и спаси. В 25-ата минута Бонавентура бе изведен на стрелкова позиция и шутира, Менян леко отклони топката, което позволи на Томори да изчисти от голлинията.

Втората част започна отлично за Фиорентина. Иконе проби отдясно в наказателното поле и беше спрян от Томори с цената на дузпа. Гонсалес застана зад бялата точка и без проблем прати Менян в обратния ъгъл за 1:0. Веднага след това Жиру можеше да изравни с глава след центриране от корнер, но Терачано изби удара му. 

В 58-ата минута Тео Ернандес също имаше отлична възможност да възстанови равенството. Терачано обаче бързо скъси дистанцията и се намеси отлично. Додо пък можеше да удвои резултата, след като бе изведен на добра позиция, но Менян спаси.

В 78-ата минута реферът Марко Ди Бело изненада всички, като посочи бялата точка заради съмнение за игра с ръка на Кабрал. Съдията обаче прегледа ситуацията с ВАР и видя, че нападателят е изчистил топката с глава, след което дузпата бе отменена.

В 81-ата минута резервата Лука Йович отправи опасен изстрел с глава, но Менян отново се намеси по великолепен начин и спаси. В 87-ата минута обаче сърбинът не сгреши. "Виолетовите" организираха контраатака, при която Годо центрира в пеналта и Йович бе точен с глава.

В 95-ата минута Салемакерс изведе Тео Ернандес в наказателното поле и французинът се разписа с мощен шут в горния ъгъл. За повече обаче гостите нямаха време. Загуабата остави Милан на 4-то място във временното класиране, докато Фиорентина е на 12-та позиция.