Има един Милан в Европа и друг в Италия, който в Удине (1:3) записа седма загуба в първенството, втора в последните 3 мача, които донесоха за росонерите една мизерната точка у дома срещу Салернитана (1:1). Четвърто поражение в последните 5 гостувания. На „Дачия Арена“ Милан дори бе по-лош, отколкото във Флоренция (1:2) и така Удинезеслед 2 успеха в 11 мача от 2023-та спечели отново у дома след 6 месеца. На 18 септември срещу Интер, при това със същия резултат…

Съботната вечер донесе само кошмари на Пиоли, пише "Гадзета дело спорт". Защото Менян инкасира два гола, които обикновено не допуска. Бенасер пък подари топката на Самарджич, след което се роди първият гол на Перейра. А какво да кажем за действията на Тиау при второто попадение на Бето? При новата схема (3-4-2-1)Леао се мъчи, чак когато Пиоли я промени (4-2-3-1), португалецът светна, но беше късно. Отсъствието на Ернандес се отрази, а в нападение ако Жиру го няма, няма никой. Ибрахимович и Леао не се разбират, Златан нито веднъж не бе опасен.

Шведът обаче вкара от дузпа, което пренаписа историята. Вратарят Силвестри спаси удара му, но наивността на Бето да навлезе предварително в наказателното поле даде втори шанс на нападателя, който не го пропусна. На 41 години и 166 дни той вече е най-възрастният голмайстор в Серия А. Любопитно е, че предишният рекорд на Алесандро Костакурта (41 години и 25 дни) падна пак от дузпа и също срещу Удинезе (2:3), но на „Меаца“. И Били подобно на Ибра бе с капитанската лента на росонерите.

Удинезе заслужено стигна до победата, след като доминира през целия мач. За това помогна и липсата на адекватна съпротива от страна на съперника. С подобно меланхолично представяне Милан определено рискува да изхвърчи от Топ 4 в крайното класиране и в паузата за националните отбори на Пиоли се отваря доста работа, за да спре пропадането на шампионите.