Група фенове на Наполи заведоха колективен иск срещу рефера Ищван Ковач и УЕФА, като поискаха 150 милиона евро обезщетение за „нарушаване на принципите на спортната честност“ в четвъртфинала на Шампионската лига с Милан. Съдебните действия бяха предприети от асоциациите Noi Consumatori и Napoli Club Maradona, подпомагани от адвокат Анджело Пизани и група негови колеги.

Те се опитват да твърдят, че представянето на румънския рефер Ковач „наруши принципите на спортната честност“, като даде предимство на Милан при победата на росонерите с 1:0. Андре-Франк Замбо-Ангиса беше изгонен с два жълти картона за 4 минути, а Ким Мин-Дже получи жълт картон, което ще отстрани и двамата от реванша на Стадио Диего Армандо Марадона във вторник.

„Подготвяме колективен иск, за да поискаме 150 милиона евро обезщетение от УЕФА, Александър Чеферин и Маркети. Съдийството на Сан Сиро рискува да разбие мечтите на цял град, ощети милиони фенове, които винаги са били влюбени в този спорт и наивно харчат хиляди евро, за да бъдат близо до любимия отбор. УЕФА не може да третира Наполи и Неапол по този начин".

Не за първи път се завежда несериозно дело от подобни консуматорски групи и организирани фен клубове, които рядко излизат. Наполи реагира яростно на решенията на рефера Ковач и клубът трябваше да осъди поведението на журналисти, които подиграваха и обиждаха длъжностното лице в смесената зона на Сан Сиро след мача.