Наставникът на Милан Стефано Пиоли бе доволен от победата с 1:0 над Ювентус и класирането на отбора му за "Топ 4". Въпреки това той предупреди, че има нужда от подобряване на състава, ако клубът желае да е конкурентен и през следващия сезон.

"Очевидно Шампионска лига ни даде много повече, отколкото очаквахме и бе тъжно да отпаднем на полуфинала от Интер, но направихме повече, отколкото някой очакваше. В същото време не се справихме толкова добре в Серия "А", но се класирахме за Шампионската лига за трети пореден сезон. Не помня от колко време това не се бе случвало. За пръв път се опитахме да сме конкурентни в два турнира, но се оказа, че ни липсва нещо. Сега се радваме на тази победа и класирането ни в "Топ 4", но това бе странен сезон по много причини. Няколко месеца бяхме без основния си вратар, а играчите трябваше да пътуват до Катар за Световното първенство, което разцепи сезона и бе странно за всички. Отне им време да се върнат към най-добрата си форма", заяви Пиоли.

Футболистите отпразнуваха успеха над Юве с обща прегръдка, а според треньора това е хубаво.

"Момчетата имат право, защото те бяха главните герои този сезон. Те отпразнуваха заслужена победа и мога само да им благодаря. Истина е, че през януари и февруари имахме труден период, но те не спряха да работят, да вярват и да бъдат сплотени", допълни специалистът, цитиран от Фокус.

След това той говори и за предстоящия трансферен прозорец и какво очаква да се случи.

"Всичко зависи от това какво очакваме и какво можем да вземем. Ако искаме да сме конкурентни и да спечелим Скудетото или да се представим по-добре в Шампионската лига, то очевидно отборът трябва да бъде подобрен. Трябват ни силни играчи, които да вдигнат нивото ни. Нямам претенции дали ще са млади или не. Обичам да работя с млади футболисти, но важното е да имаме различни опции. Ако те са млади, ще трябва да сме готови да изчакаме да се развият, както сторихме с Леао и Тонали, които бяха критикувани в началото. Ако искаме да се борим за титли, ни трябват силни играчи. Дали можем да си позволим големи покупки, трябва да попитате шефовете, не мен. Малдини и Масара комуникират със собствениците и знаят с какви ресурси разполагаме", допълни той.

Снимка: БГНЕС