Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели впечатленията си след домакинското поражение от Милан с 0:1 в предпоследния 37-и кръг на Серия "А". Той призна, че отборът е психически изтощен от тежкия сезон, изпълнен катаклизми с клуба. Според него психическите сили на футболистите са свършили окончателно след загубата от Севиля на полуфинала в Лига Европа и те просто доиграват сезона.

"Благодарих на момчетата, защото това бе необикновен сезон, който трябва да затворим с чест в Удине. Не бих пожелал подобен сезон на никого - да ти отнемат точки, после да ти ги върнат, след което отново да ти ги вземат. Представянето ни тази вечер бе всичко, което можехме да направим. Това бе сезон пълен с аномалии и всички го виждат. Хората казват, че сме се провалили, но успяхме да спечелим 69 точки, въпреки всички драми, през които преминахме. Според мен сезонът за нас приключи в Севиля. В онзи момент свърши менталната ни енергия. Сбъркахме с позиционирането при гола на Жиру, а можехме да го предотвратим. Както казах, това бе ненормален сезон, но спечелихме 69 точки и трябва да се гордеем. Ако не се бяха случили всички събития извън терена, сега щяхме да сме се класирали за Шампионска лига", призна Алегри, цитиран от Фокус.

Той говори и за очакванията си през лятото.

"Първо трябва да си починем и колкото по-скоро, толкова по-добре. След мача с Удинезе трябва спокойно да анализираме всичко. Според мен имаме поставени добри основи, които не трябва да разрушаваме с лека ръка. Това би била най-голямата грешка. В момента най-голямата ни надежда е до 20 август да знаем колко точки смятат да ни отнемат, а не постоянно да си сменят мнението. Когато се върнах, знаех, че ще е трудно да побеждаваме, не съм глупав. Ако исках да съм шампион, щях да отида другаде. Върнах се, защото семейството и клубът се нуждаеха от мен. Има отбори, които прекарват по 6 години без да са в "Топ 4". С постигнатото на терена сме 3-ти, играхме полуфинал в Лига Европа и полуфинал за Купата на Италия. Футболът дава, но футболът и взима, както в живота. Ще излезем по-силни от тази ситуация. Но има отбори, които ще играят в Шампионска лига, само защото ни отнеха 10 точки. Не е ли така?", попита специалистът.

"Нека не бъркаме амбиция с възможности. Ювентус винаги трябва да има подобна амбиция, но това важи и за други отбори. Имахме 9 силни сезона, но в последните 3 не можем да спечелим титлата. Сега важното е да завършим сезона по най-добрия начин", допълни той.

Снимка: БГНЕС