"Трябва да благодаря на момчетата за всичко, което направиха. Жал ми е за тях", обяви разочарованият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри след поражението от Севиля (1:2) в реванша от 1/2-финалите на Лига Европа.

"В подобни мачове малките детайли правят разликата. За кратък момент може да стигнеш от шанс пред едната врата до гол в другата. Показахме добра игра и това са малки стъпки, които играчите трябва да направят, за да се учат, особено по-младите от тях. Това бе добър, борбен мач, в който можехме да поведем с 2:1, но направихме няколко грешки при 1:0. След това бяхме наказани. Всичко можеше да се случи - те се справиха по-добре и отбелязаха, а ние не успяхме", коментира още специалистът пред официалния сайт на УЕФА.

"За съжаление това бе труден сезон. Никой не е роден научен. Севиля игра умно и правеше много нарушения, за да забави играта. Сега трябва да се съсредоточим върху Серия А, където да се преборим поне за второто място. Да се отърсим от разочарованието и да вложим енергията си в оставащите мачове, за да завършим с по-добър актив от миналата кампания", допълни Арегри.

Защитникът на Ювентус Данило призна, че поражението е били болезнено.

„Това е болезнено поражение, тъй като сме добре подготвени да играем срещу труден противник в недружелюбна среда. Момчетата свършиха добра работа. Допуснахме няколко малки грешки. Ние, по-опитните играчи, трябва да сме отговорни за това поражение, а не младите момчета, които се нуждаят от такива мачове за професионално израстване”, обясни той.

„Ако правя много спасявания, това означава, че не играем по най-добрия начин. Действията ами днес нес бяха безполезни, защото загубихме. Това е голямо разочарование“, заяви вратарят на италианците Войчех Шчесни. /БГНЕС