Нюкасъл напредва в опитите си да подпише с полузащитника на Милан Сандро Тонали след среща очи в очи между различни представители, проведена в сряда следобед според различни информации както в Англия, така и в Италия. Според Джеймс Хорнкасъл и Дейвид Орнщайн от The Athletic, свраките са отправили официална оферта от 50 милиона евро за 23-годишния халф на росонерите и адзурите във вторник, но оттогава офертата се е повишила до почти 70 милиона евро след разговорите в сряда .

Calciomercato също отчита същата новината, но добавя, че Милан продължава да настоява за сума от порядъка на 80 милиона евро. Според италианското издание, на Тонали ще бъде предложено значително увеличение на годишната му заплата, която в момента възлиза на около 2,5 милиона евро на сезон, като Нюкасъл е готов да плаща първоначални 6,5 милиона евро на година, които могат да нараснат до около 7,5 евро милиона с бонуси.

Calciomercato пише още, че Тонали, който ще бъде капитан на Италия по време на предстоящото Европейско първенство до 21 години, е изразил готовност да приеме предложението на Нюкасъл.