Тифозите на Милан може да преодолеят своята тъга от напускането на Сандро Тонали в посока Висшата лига, с привличането на двама играчи на Челси. Росонерите са се разбрали с лондончани за Рубен Лофтъс-Чийк, а почти сигурно с него на "Сан Сиро" ще дойде и американския национал Кристиян Пулишич.

Двамата ще струват общо 26 млн. евро на росонерите. Лофтъс-Чийк вече се е разбрал с Милан и сумата за него ще е 16 млн. евро плюс бонуси за представянето. Англичанинът може да действа и като централен защитник, ако се наложи. Пулишич пък е интересен избор, заради непрестанните контузии, които има и малкото игра зад гърба си в последния сезон.Той може да играе като атакуващ халф и дори на крилото.

Очаква се американеца да струва 10 млн. евро плюс бонуси. Собствениците на Милан много искат да вземат Пулишич, заради факта, че е американец, също като "Ред Бърд", фонда, който държи росонерите. Смята се, че Лофтъс-Чийк ще бъде обявен още тази седмица, до като при Пулишич предстоят разговори за намаляването на заплатата на американеца.

Росонерите работят и с идеята за привличането на нападател. Джанлука Скамака и Алваро Мората са двете имена, които се обсъждат. Вариант е и Мехди Тареми, който играе за Порто.