Юнус Муса подписа договора си с Милан, след като премина поредица от медицински тестов. Росонерите обявиха официално привличането на халфа от Валенсия за 20 милиона евро. Сделката беше сключена с испанския клуб срещу 18 милиона евро, а Прилепите може да получат още 2 милиона евро бонуси, свързани с представянето.

Муса долетя тази седмица и премина медицински прегледи както в Милан, така и в CONI (Италианския олимпийски комитет) днес, преди да пристигне в офиса на Милан, за да парафира договора. Контрактът е до юни 2028 г.

„Милан има удоволствието да обяви подписването на Юнус Муса за постоянно. Халфът подписа договор с клуба до 30 юни 2028 г." се казва в изявление на Милан. "Роден в Ню Йорк на 29 ноември 2002 г., Юнус премина през академията на Арсенал, преди да се прехвърли във Валенсия през 2019 г. За испанците той игра един сезон с отбор Б, преди да бъде повишен в първия отбор. Той дебютира през септември 2020 г., като в крайна сметка записа 108 мача с 5 гола. Той има 27 мача с националния отбор на САЩ, с който спечели 2 титли от КОНКАКАФ Лигата на нациите. Юнус Муса ще носи номер 80."

Това е завръщане в Италия за американския национал, който е живял на Апенвините като дете и е играл за аматьорския отбор на Джорджоне от 2008 до 2012 г. Затова Муса има четири паспорта, които му дават гражданство на САЩ, Англия, Гана и Италия. 20-годишният полузащитник има 24 старши мача за националния тим на САЩ и игра за Арсенал на ниво младежи преди безплатния трансфер във Валенсия през 2019 г.

Муса е осмото лятно попълнение за росонерите.