Ситуация без топка. Без сблъсък с противника или връщане на топката към него. Без скок за висока топка, само едно тромаво падане. Вратарят на Милан Майк Менян се контузи отново и бе сменен 10 минути преди края на мача с Нюкасъл. На неговото място влезе Марко Спортиело и това е още един неприятен момент за росонерите след пропуснатите положения и крайното 0:0 в откриването на Шампионската лига.

Според първата диагноза това е проблем с флексора в левия прасец, същия мускул, който създаде толкова проблеми на Менян и Милан през миналия сезон. Седмици лечение и физиотерапия и отсъствие от терена между септември 2022 и февруари 2023 г. Все още официална диагноза няма. Тя ще излезе след медицинските изследвания, но треньора Пиоли вече е притеснен.

"Майк опитал да подаде топката и усетил боцкане отзад. Той казва малко, надяваме се да е така. Играем много мачове. Случи му се преди в националния отбор,
и рисковете нарастват сега. Притеснен съм", обяви Пиоли.

В превод: трудно ще видим Менян да бъде на терена на  "Сан Сиро" още в събота срещу Верона. Едва ли ще бъде и срещу Каляри, който пристига четири дни по-късно.

"Утре (б.а. днес) ще бъдат направени тестове. Но Майк ни каза какво чувства. Още не знаем, трябва да бъде оценен от лекарите. Французинът веднага се прибра в съблекалнята и напусна стадиона накуцвайки забележимо.

През миналият сезон Менян пропусна 23 мача заради контузия и игра в 20 срещи. В първия си сезон в Милан той пак имаше проблеми с контузия и отсъства в 9 мача.