Матео Ретеги спокойно може да бъде определен като новата звезда на Серия А. Името на нападателя стана известно на Апенините едва през пролетта, когато бившият вече селекционер на „адзурите“ Роберто Манчини му прати повиквателна, въпреки че футболистът никога досега не бе играл в Италия, а се подвизаваше в Аржентина. Впоследствие той вкара срещу Англия и Малта, записвайки отличен старт на международно ниво.

През лятото с амбиции за неговия подпис усилено са споменаваха имената на „Милан“ и „Интер“, но поради една или друга причина до подобен трансфер не се стигна. Треньорът на „нерадзурите“ Симоне Индзаги се насочи към друг тип таран, а „росонерите“ така и не проявиха по-сериозен интерес, пише "Труд".

В крайна сметка нападателят пое към Генуа, за да облече екипа на новака „Дженоа“. Клубът пък плати скромните за такъв тип играчи 12 млн. евро, парафирайки договор за 5 сезона. Началото на Ретеги в Серия А е повече от отлично – 5 попадения в първите 7 мача във всички турнири. Предишните дебютанти за „Дженоа“ с поне 3 гола след началните 6 кръга бяха все емблематични имена – Кшиштоф Пьонтек, продаден впоследствие на „Милан“, както и Диего Милито, шампион на Европа с „Интер“.