Нападателят на Милан Оливие Жиру помогна на своя отбор за победата срещу Дженоа по различен начин. Той застана на вратата в последните минути на мача, след изгонването на Майк Менян. Французинът дори направи едно изумително спасяване, за да запази резултата 1:0 и Милан да се качи на първото място в класирането.

"Никога не съм преживявал подобен момент!", призна Жиру. "Много съм горд за отбора, борихме се до края, направих добро спасяване! Имах и късмет с напречната греда. Борихме се като лъвове и съм много щастлив за феновете."

Дали това спасяване му е донесло същия прилив на адреналин като отбелязването на гол?  "Почти, не бях сигурен дали ще е гол или не, затова си помислих, че просто да тръгна за топката, отколкото да остана на линията. Нямам движенията на вратар, но точно това почувствах. Наистина ме заболя ръката, но това е нормално. Като дете обичах да заставам на вратата, затова реших, че мога аз да пазя накрая".

"Никога не се предаваме, получихме шамар в дербито с Интер, но най-важен е следващият мач. Вдигнахме глави, вдигнахме летвата и сме на първото място".

Жиру настояваше да даде интервютата след мача, носейки фланелката на Менян.  "Сега ще пазя тази фланелка, ще си я сложа в рамка!"