Украинската футболна легенда Андрий Шевченко е бил предложен за временен треньор на Милан от някои посредници и ръководството обмисля подобна стъпка, съобщава журналистът Николо Шира на своя профил в социалната мрежа Х (бивша Туитър).

Росонерите отстъпиха с 1:3 снощи на Борусия (Дортмунд) в домакинство в Шампионската лига и остават на последната 4-а позиция в група F. Те все още могат да заемат 2-ото място, но в последния двубой трябва да победят като гост на Нюкасъл, а по същото време Борусия (Дортмунд) да удари Пари Сен Жермен.

В първенството на страната Милан е на 3-о място с 26 точки от 13 кръга, като изостава на 6 от лидера и градски съперник Интер.

Това доведе до нарастващи призиви за промяна в ръководството и вестник Tuttosport съобщи днес, че доверието на ръководството в Стефано Пиоли е в най-ниската си точка заради резултатите и контузиите.

Според публикацията на Шира, името на Шевченко е било предложено от някои посредници като треньор до юни или нещо като временна роля, подобна на това, което първоначално се очакваше от Пиоли. Но профилът на украинеца не е идеален, според други членове на Борда, които са против. Шевченко е истинска икона на Милан и любимец на бившия собственик Силвио Берлускони, а в треньорската му кариера най-сериозното постижение е четвъртфинал на Европейско първенство с националния тим на страната си.

Николо Шира уточнява, че договорът на Пиоли (4,2 милиона евро нетно на година) изтича през 2025 г. и следователно ще има изплащане на обезщетение, ако се стигне до уволнението му./БТА

Снимка: БГНЕС