Треньорът на Милан Стефано Пиоли ще направи всичко по силите си, за да накара отбора да компенсира отпадането си от Шампионската лига. Специалистът иска да върне "росонерите" в борбата за първото място в шампионата на Италия.

В момента Милан единствено се стреми да преодолее разочарованието си от неуспеха в най-силния клубен турнир в света. Грандът от Милано победи с 2:1 като гост Нюкасъл, но не успя да продължи в елиминациите на Шампионската лига.

"Моето голямо съжаление е, че отборът не се възползва максимално от потенциала си за момента в Европа. Трябва да работя точно върху това, опитвайки се да го променя. Този отбор има толкова голям потенциал, създадохме толкова много положения, особено в Шампионската лига и ни липсваше малко решителност и качество. Сега щяхме да празнуваме класирането напред в елиминациите в Шампионската лига. Ясно е, че ще можем да се опитаме да атакуваме челните позиции в Серия А. Нашата минимална цел е отново да се класираме за Шампионската лига. Това е най-малкото, към което можем да се стремим", коментира Пиоли, цитиран от световните агенции в събота.

В неделя Милан играе у дома срещу Монца. "Росонерите" заемат трето място в класирането в Серия А.