Милан може да победи с 3:0 Монца през уикенда, но отново даде жертви. Томазо Побега се контузи още през първото полувреме и бе сменен от дебютанта Ян-Карло Симич. Според сметките само седем от 27-те играчи на Милан не са се контузвали до момента през този сезон. Всъщност до декември росонерите вече са натрупали 29 различни контузии, голяма част от които са мускулни проблеми. 

Според информацията само седем играчи са останали на разположение през целия сезон до тук. Това са 40-годишният вратар Антонио Миранте, защитниците Алесандро Флоренци и Фикайо Томори, полузащитниците Ясин Адли, Тиджани Рейндерс и Лука Ромеро, както и винаги надеждният Оливие Жиру. 

Райндерс и Ромеро са единствените нови футболисти на Милан, които до тук не са се озовавали при лекаря в Миланело. Кристиан Пулишич, Юнус Муса, Рубен Лофтус-Чийк, Ноа Окафор и Самуел Чукуезе имаха различни проблеми, откакто преминаха на "Сан Сиро". 

Въпреки проблемите с контузиите, Милан успя да се задържи в челната четворка в Серия А, като в момента заема трето място, на пет точки зад втория Юве и на девет зад лидера Интер. Хората на Пиоли водят с 4 точки пред четвъртия Болоня.

Росонерите обаче бяха елиминирани от Шампионската лига, след като завършиха на трето място в група, в която бяха още Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Нюкасъл, и сега ще се изправят срещу Рен в плейофа на елиминационния кръг на Лига Европа.