Звездата на Милан Рафаел Леао се включи в социалните мрежи, за да протестира срещу отсъдената дузпа за Аталанта, която донесе победата на бергамаските с 2:1 снощи и изхвърли росонерите от Купата на Италия. Четвъртфиналът завърши 2:1 за Ла Деа благодарение на  две попадения на Тун Копмайнерс след като Леао бе открил резултата. Решителния гол бе от 11 метра. Дузпа, която беше отсъдена, въпреки че повторенията показваха, че Алекс Хименес е докоснал топката преди да има контакт с Алексей Миранчук.

Съдийските експерти на Mediaset, Sky Sport Italia и др. се съгласиха, че това не е дузпа, така че Леао препубликува няколко клипа в социалните мрежи, питайки как дузпата не е била отменена от VAR. Милан също така имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Емил Холм с последния удар на мача, но ръката изглеждаше в естествена позиция.

Въпреки това на Аталанта вероятно също може да се оплаче за неотсъдена дузпа през първото полувреме, когато Тиджани Рейндерс изглеждаше, че бута Де Роон в наказателното поле. Този тежък сблъсък принуди и двамата играчи да напуснат терена преди края на полувремето, а Де Роон се пошегува със скорошния си рекорд.