Треньорът на Милан Стефано Пиоли вярва, че отборът му трябва играе по-добре през втората половина на сезона, за да задържи третото място в Серия А, но това изисква подобрения, предаде Ройтерс.

Милан в момента е на трета позиция с 12 точки зад лидера Интер Милано и бе елиминиран вече от Шампионската лига и от Купата на Италия, където загуби от Аталанта с 1:2. "Трябва да продължим напред, дължим го на нашите фенове", каза Пиоли пред репортерите.

"Втората половина на сезона започва и искаме да се представим по-добре, отколкото до момента. Това може да ни осигури третото място. Ако искаме нещо по-добре, ще трябва да се подобрим много", сигурен е специалистът.

Милан приема Рома на Жозе Моуриньо в неделя.

"Очаквам отворен и оспорван мач. Моуриньо е топ треньор. Той е интелигентен, умен и съобразителен. Преди някои мачове той често хвали съперника, за да свали напрежението от тима си", каза още Пиоли.

Пиоли добави, че Милан търси да привлече нов защитник заради отсъствието на ключови играчи като Пиер Калулу, Малик Тиау, Фикайо Томори и Алесандро Флоренци, които са контузени.

"Клубът работи, за да запълни липсите. Матео Габиа пристигна, Филипо Терачиано също, но все още ни липсва защитник", завърши Стефано Пиоли.