Милан победи с 3:2 Фрозиноне като гост в мач от 23-тия кръг на Серия А. "Росонерите” поведоха чрез Оливие Жиру, но домакините направиха обрат с попадения на Матиас Соуле и Лука Мацители. Тимът на Стефано Пиоли обаче показаха характер и стигна до крайния успех с голове на Матео Габия и резервата Лука Йович.

Така „червено-черните“ запазиха третото място във временното класиране с актив от 49 точки, на 4 от втория Ювентус. Фрозиноне пък е 14-и с 23.

В 17-ата минута Милан откри резултата. Рафаел Леао намери Жиру в наказателното поле, а френският нападател бе точен с глава. Останаха съмнения за засада, но проверката на ВАР не показа нередност.

В средата на първата част бе отсъдена дузпа за "канарчетата", след като Леао игра с ръка в наказателното поле, а отново се намеси ВАР. Зад топката застана Матиас Соуле, който прати топката неспасяемо в мрежата – 1:1.

В 65-ата минута Милан се оказа догонващ в резултата. Мацители направи индивидуален пробив, който завърши с попадение за пълен обрат.

Седем минути по-късно Жиру свали топката към Матео Габия, който с глава изравни за 2:2. В герой за „росонерите“ се превърна Лука Йович. Сръбският нападател отбеляза победния гол за Милан в 81-ата минута, след като домакините допуснаха две последователни грешки в отбрана.

Любопитното е, че "росонерите" спечелиха по абсолютно същия начин с 3:2 при предишното си гостуване на Удинезе.